entry bergambar sepanjang 2011.


Assalamualaikum....

malam ni aku sedikit xsedap badan sbb semakin sedikit hari yang tinggal utk buka sekolah ni..smkin mengada ngada selsema deman batuk bersin aku nk datang...mak sentap hati tauu!!
dan mak jugak sentap sbb x sempat nk buat entry last utk tahun 2011...tapi xper laaaa..slagi ada hayat untuk mak bercerita....bercerita laa mak....mak bnyk keluar sana sini...xsempat nk update blog..hari2 entry mak tergendala....tapi ttp malas nk smbg entry yg tergendala tuu...tapi xperr..mak nk ringkas kan jerr dgn gmbr yg mak dh sempat ambis hari tuu....so,anak2 tgk jerr laa ekk..betapa kuatnya aku berjalan ke sana kemari.....


eyhhh!!.. apa mak2 sbnrnya ni? mak belum kahwin laa..mak xdek anak...uiisshh!!!


hari tuu abg angkat aku ada ajk kakak aku keluar...so,aku cakap nk ikut sama...macam mana tah..kebetulan yani on9..aku pom ajk laa yani sama...so,abg adi selaku driver tolong laa jemput yani kt umh...kita org x kemana pun..saje pusing2 kawasan taman tengku anis...niat nk bergambar sbnrnya...nasib baik laa yani nie suka buat lawak dan dia bukan jenis senyap macam aku....dan dia jugak kenal abg adi sbb tiap tahun time raya mesti berjumpa kt umh aku....so,rasa segan silu dh xdekkk...

kita orang ke tutti jugakk...

















 hot girl ttp hot girl... :)


keesokan hari lak...pagi2 hari lagi makcik aku dtg ke rumah...dok bercerita plan nk kuar...aku mula2 tak tauu apa yg dorang ckp apa..last2 tau jugak...cik aku plan nk pegi rantau panjang..nk pegi cari periuk belanga semua laa..plus2 nk pegi cari periuk pengukus..sbb thun dpn aku nk berniaga...aku x tipu!!

pegi sana jumpa eskrim chomel dan best,., 2 hengget jerr... makan satu bekas nie tersangat laa kenyang..semua benda ada dlm satu bekas tuu..





pancik si penjual...abah aku lak dok tggu eskrim dia siap....




saya tertinggal kakak saya yng hhot suka bergambar tuu.kalau ada diat lagi syok aku posing...gmbr nie pom aku pksa kakak aku yg sorang lain tuu ambik..dia x henti cakap walau sesaat.



keesokan hari nya pulak....family kita org dapat tahu yg cousin aku dapat 8A utk pmr...so,cik rajinkan diri nk buat bbq...so,beli laa 6 ekor ayam utk ber bbq....

sblm ber bbq.aku sempat buat 2 biji kek....






kak saya x brapa nk jadi ... jadi pecah kat tangah...

yang lagi syokk apabila abah cakap kek aku macam plastesin....

malam tuu aku tgk dia makan...terus aku tny abah....ada rasa plastesin tak abah?
terus bersembur kek tuu sbb abah xleh nk tahan ketawa...kan dh kena...ptg tadi usik aku cakap kek aku buat macam plastesin...dh rasa tak tercakap...






sehari sblm aku kena tinggal...... cik ngan abah bawak aku g pantai...kakak aku sibuk nk ikut..tapi aku x bagi..sbb slalunya kalau aku ikut abah,mesti aku sorang jerr yg ikut..yg lain dok umh..so,terus laju2 aku masuk kereta..kunci pintu kereta x bagi kakak aku masuk..hukk33 tapi last2 ikit jugakkk!.










28 hb,cik nk pegi perak untuk bawak kakak aku ke UPSI..dia ada temuduga kt sana....aku pulak terpaksa ke sekolah..3 hari aku dok umh ngn kakak aku..menangis x henti2 aku..lagi2 semua kerja yg aku taip hilang..laptop aku gila....

terus hantar msj dkt cik n kakak aku soh cepat balik..cerita kat dorang yg aku menagis dok umh...dok umh besar gedebab...duduk pulak ber2...sorang dok atas...sorang dok bawah...x ke mengerikan...




nasib baik laa makcik n cousin2 aku ada..dia temankan aku tidur...



dalam masa 3 hari..sekali jer aku masak...time lain aku pegi makan kt tmpt lain...pegi umah ma kt bachok...pegi beli makanan kat luar....makan megi..tu je laaa...

cik ngn abah balik..terus terkejut pelbagai jenis buah dia wt balik....lebih 50 kg rasanya....


hari ni hari terakhir untuk 2011 aku pegi jalan2...aku bawak cousin aku ke kbmall...









sblm balik..ke secret recepi.
beli 4 keping kek....chocolate banana,raspberry cheesecake,chocolate indulgance.
semua best....





dan alhamdulillah..ku panjat syukur atas semua kurniaanMu ke atas segala rezekiMu kepada ku...kebahagiaan yang Kamu curahkan ku sungguh berharga....



notakakiku : azam tahun baru saya..saya nak orang happy kerana saya..dan saya harap..orang2 yg terdekat dengan saya x akan buat saya kecewa dgn mereka...INSYAALLAH.
SPM tahun hadapan..InsyaAllah... perlu buat yang lebih baik ..

2 ngepek:

iykasyafika said...

comey je bentok kek nya.
hmm..skh ag erk?kat mne?iykaa pn dri kota bharu jugak.

nurazzariah said...

terima kasih...
yep..saya sekolah lagi...dekat smk raja sakti.
akak area kb kt ane?