i need someone can make me relax...

hanis,where are you dear?? i need you...
perasaan ja malam nie tak terkawal kembali...

T_T

air mata ramadhan



masyaallah...kenapa laa aku selalu jer macam nie...
sejak perkara 3 bulan yg lepas..perangai aku semakin menjadi2..
xde perubahan langsung...orang sering kata aq sekarang selalu happy.tapi,hakikat nya,aq laa org yg paling sengsara sekarang.mereka x tahu yg aku sengsara.mereka cuma pandai menilai aku didepan mata dia org sahaja.tetapi,dalam hati aku nie lain..


ya allah.d bulan yg baik dan penuh nikmat ini.kau berikanlah aku kesabaran.keimanan.dan tumpuan yang baik kepada pelajaran aku...aku memerlukan semua itu ya allah.ya allah,berikan aku kekuatan untuk menuruskan hidup ini tanpa dirinya..aku cuba untuk melupakan nya.tetapi,benda tuu tidak berhasil..


sering setiap kali aku mengingati dia..tapi aku tahu yg dia sudah menjadi hak milik org.bukan milik aku lagi..dan aku berjanji yang aku x akan ambil balik org yg pernah tinggalkan aku dahulu kembali ke hati aku...itu janji aku...aku x mahu hati aku hancur..aq xmahu cerita kami berulang lagi..aku xmahu org beranggapan aku orang murahan yg mudah cair kepada ayat sang lelaki...disebabkan itu laa...aku telah menolak lamaran dari 3 org jejaka sebelum ini...
aku tak mahu mereka melukakan hati aku lagi..aku lebih rela hidup seorang diri drpd berpasangan..


hati aku sekarang lebih mudah sensitif drpd dulu2...even sekali pom dengan kawan2 aku...sedikit mereka buat salah terhadap aku,mmg sure aku terus terasa.tapi aku bersyukur,walaupun aku berada dalam keadaan yg sebegitu,aku tetap mengawal mulut2 ku drpd melepaskan ayat2 yang keras yg tidak patut aku luahkan kepada mereka...aku lebih suka berdiam drpd berkata2...


malam ini,malam yg patut memberi kebahagian kepada aku..tetapi ianya hampa..secara tidak sengaja dan tanpa sebab,air mata aku luruh..ya allah,kenapa harus begini..aku memang tidak dapat menghalang drpd air mata ku luruh ke bumi...subhanallah,hanya DIA yang tahu aper perasaan yg sering terdetik dalam hati kecil aku ini....


pada bulan ramadhan ini.aku berharap aku x akan sedih lagi.dan aku juga berharap dapat melupakan org yg penah sayang aku dahulu tetapi sekarang telah membuang aku seperti tiada maruah diri..


aku sering menasihati kawan2 aku supaya lupakan org yg tidak mencintai kita...tapi aku sendiri yg tersasar...hati masing2..perasaan masing2..



notakakiku : berikan lah aku peluang untuk hidup tenang.

syukur ramadhan.


"Hai orang-orang yang beriman, diwajibkan bagi kamu berpuasa sebagaimana telah diwajibkan bagi orang-orang sebelummu, agar kamu bertakwa" [Al Baqarah:183]




alhamdulillah...
tahun nie kita merasa lagi kenikmatan bulan ramadhan.
bulan ramadhan hanya datang setahun sekali...bulan ini merupakan bulan yg diwajibkan kita berpuasa....mari lah kita bersama2 menghayati bulan yang penuh kenikmatan ini.



"Diriwayatkan dari Abu Said al-Khudri r.a katanya: Rasulullah s.a.w bersabda: Setiap hamba yang berpuasa di jalan Allah, Allah akan menjauhkannya dari api Neraka sejauh perjalanan tujuh puluh tahun" [Bukhari-Muslim]


maha suci ALLAH.. marilah kita bersama2 mensyukuri nikmat pemberian nya...




notakakiku : selamat  berpuasa untuk semua sahabat handai dan keluarga.
sekian =)

(preview) futsal part 2



ptg kelmarin...kawan2 aku (gg9) ajak aku kuar main futsal..
aku sebenarnya malas nk keluar sbb aku tersalah kaki akibat banyak sngt buat kerja pada hari khamis hari tuu...
mana x nya.seharian aku x berhenti buat kerja..mula dr bgun pagi,jemur kain 2 bakul.masak.kuar pegi jumpa cousin aku,buat bbq,buat kek,goreng mihun,bakar ayam,makan,basuh pinggan.huaargghhh,smpai kemalam aku buat kerja tuu...sampai kan aku nk duduk pom x boleh...

tapi d sbbkan kawan2 aku...aku keluar jugak...yeaa laa,aq sygkan kawan2 aku...

masa  tengah main tuu..kemain kaki aku oke..siap sepak2 org lagi..yg paling syok.sepak kaki khai...waaalaaa...terkejut dia aku sepak kaki dia..saper soh buat2 brani nk lawan org perempuan main futsal..so,hadap laa..lagi2 lawan ngn gg9.byk kerenah laa...


masa tengah syok main...ada laa sorang boy nie datang.mula2 dia tengok2 jerr..lepas tu dia pom masuk main ngn kita org..aq pom pelik...aq x kenal pom dia..yg hebat nyerr dia,kita org sajer usik2 dia...dia konon nyer nk jd penjaga gol..sekali kami tendang bola kt dia..waahh,skali jerr dia tepis...ceyhh,kurang hajaqqq...hebat dia nim!!hahaha

lepas sejam kita org main..baru laa aku tahu dia saper...rupa2 nyerr dia mr N...ex kawan aku jugakk..sbb tuu la aq pernah tgk muka dia...aq mmg xcam langsung laa dia sbb kita org main dlm dewan yg gelap...klau nk tgk muka dia,mmg kena hadap muka dia betul2...xkang laa kita org nk buat mcm tuu pulak kt dia...
nti dia sngka ape pulak kt kita org....

selain tuu,yg best part nyerr,masa salah sorang team aku nk sumbat gol,macam mana tah nina boleh tersangkut dekat jaring gol..tergelak terburai kita org kat dia...dia nk pergi tangkap bola..tapi dah tersasar ke tempat lain...ohh nina,klu aq jd mu,aq malu..hahahahah

lagii satu...omar...ko slalu tunjuk hero depan kita org...skali lawan ngn perempuan..kita org akan menag jugakk laa weiii...ketat staro mana pom pertahanan kau..kita org menang weeii....7-2 kelmarin oii..2 tu pom kami kasi sbb kesian..hahahaha

jue n nina..sedap x terguling kelmarin??hahah sori laa...aq bukan main kasar..hg yg terlebih kasar ngn aku..padan gk muka korang...lain kali main laa kasar lagi ngn aku...

khai....sori sbb sepak kaki u..hahaha x sengaja...tapi i suka sepak kaki u kelmarin.sbb tiba2 jerr u kata i bisoo jugok main futsal..ceyhhh,

akmal...nati kalau aku niat nk kuruskan badan aku..aq pggil ko jerr laa..xpayah laa aku nk buat treatment mahal2 semata mata untuk kurus...guna cara ko pom aku boleh kurus tauu..hahahahaha

abiey...gambar kita ada org minat tauu...abang taz yg photographer tuu minat..hihihi dia ckp nk pinjam fixie iwe..kalau jadi kang..nti kita mintak dia wt shoot utk gg9 nk x...shoot untuk raya kita....best tuu...hukk333

opie.tq sbb beli sotong kering tuu...sedapp laa jugak..oe dok sero bukan sotong betul pom.bau jerr sotong.tp rasa dia supo ngn tepung saje jerr...

iera..tq sbb tolong bwk moto khai marin.serius ehh..moto dia mmg pelik..hahaha oe hok beso bwk moto jd xleh nk bwk moto dio...selok2...wt malu ko sep2 jate yg rmai2 tu jh....



abiey...macam budak drjah 1 yg baru blaja wt peace!! hihihi


biey,fixie nie abg taz nk pinjam!








yakkk3..jatuh keyy tuhhh~huhuhu


dia org tgh jakun ambik kunci basikal kt bawah tuu..


shahrul,malin n abiey 

selepas jer main bola..malin ajk kita org pergi umh dia..umi dah masak mihun goreng utk kita org...
perghhh,mmg sedap laa umi masak.lagi2 kita org tgh lapar...


ape2 pom..nie game yg ke 2 utk kita org...kami akan main futsal semasa khai  ada bersama kita org jer..klau tak,mmg kami x kuar laaa....huhuhu tq khai.


notakakiku : cik( nenek malin) marah aku sbb aq dah lama x pergi umh dia..huhuhu sorii cik..saya selalu jer tersasar nk dtg umh cik...busy melampau cik..hihihi

VIRGIN COCONUT OIL SOFT GEL ( VCO )


VIRGIN COCONUT OIL SOFT GEL ( VCO )


60 Softgel Capsules / 500mg each 
Product Classified As Food Under Food Act
Our Virgin Coconut Oil is in softgel capsule form for easy consuming and storage. Extracted through biotechnology's bacteria fermentation process, yielding up to 60% extraordinarily pure lauric acid . The increased content of lauric acid strengthens the body immune system.

Apa itu VCO
VCO adalah salah satu produk terbaik keluaran Catalyst berasaskan minyak kelapa dara. Kelebihan VCO ini ialah ia menggunakan 100% bahan semulajadi yang sangat bagus diambil sebagai supplement tambahan terutamanya untuk kulit. Ianya dapat mengurangkan masalah jerawat, kulit kering, tona kulit tak sekata, strechmark bagi wanita hamil dan banyak lagi.
KEBAIKAN
 VCO
  • Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
  • Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
  • Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
  • Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
  • Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
  • Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin
  • Melindungi tubuh daripada kanser.
  • Jerawat cepat susut
  • Regular semula PMS anda
  • Sistem penghadaman lebih baik
  • Kesuburan
  • Mengurangkan up to 70%
  • Kurangkan rasa senggugut
  • Batuk dan Selsema cepat hilang
  • Mengurangkan tidur berdengkur
  • Juga baik untuk ibu hamil

CARA PENGAMBILAN
  • Boleh digunakan dengan 2 cara, makan atau sapu di permukaan muka (untuk masalah kulit muka)
  • Makan 1 biji 2 kali sehari (pagi dan malam) atau 2 biji sekaligus, selepas atau sebelum makan
  • Seelok-eloknya diambil bersama air suam atau air kosong
  • Untuk sapuan di muka, lubangkan bahagian soft gel menggunakan jarum atau gunting dan sapukan pada permukaan kulit. Boleh dilakukan sebelum tidur malam selama 15 minit atau dubiarkan sehingga pagi.


oke...keterangan tersebut aku ambik dari blogshop irine nadia.
irine jual ubat2 catalyst..yang aku nak cakap nyerr.aku sendiri pom amalkan makan ubat catalyst nim..mmg ubat nie bagus laa...kakak aku yg pomot kat aq soh makan benda nie.sbb dia sndr pom makan benda nie...so,aq baru jer sebulan amalkan ubat vco nim..mmg oke laa...

sebelum nie...kulit kepala aku selalu cepat rosak sbb kadang2 ada jerawat dekat tepi2 permukaan muka nim...memang benda tuu menyorok dekat anak rambut.tapi kadang2 kita pom mesti rasa x selesa jugak kan...selain tu,aq ada bnyk parut dekat muka.sekarang nie,parut2 aku baru tgh berjinak jinak nk hilang....memang aku terasa laa perubahan aku...

aku syorkan,sape2 yg ada masalah seperti mana huraian yg dah tertlis kt ats..korang perlu beli ubat nie...ubat nie murah jerr..aq seorang pelajar sekolah pom boleh beli,kenapa bukan anda kan??

bagi org yg suka makan bnyk2...boleh ambik ubat nie..ubat nie buat kita tahan dr makan tau....so,bulan ramadhan yg akan tiba nie.korang boleh laa ambik vco nie.boleh membantu anda dr rasa lapar lebih awal tauu....



notakakiku : selamat mencuba.sekian =)

petang kelmarin,aq ngn abiey sempat talk pasal dia orang...
aku luahkan la ape yg terbuku dalam hati aku dekat abiey...
aq bukan aper...apabila aq teras meluat..mesti orang lain akan rasa macam mana aku rasa...

mereka selalu jerr buat status macam xde faedah untuk org lain..
macam sajerr jerr dia org nk mention pasal dia org kat org ramai..
xmlu kerr??

dlm masa yg sama..abiey sempat jugak kongsi ngn aq pasal dia dan abg subha dia...dia dulu pom slalu mention pasal dia org kt fb...lama kelamaan,mereka fikir,macam benda tu salah jerr..macam nk menunjuk jerr kt org...last2,dia org berbincang untuk stopkan cra dia org nie...

bukan aper.sblm mengata org tuu smpai kt telinga sendiri..mula laa rasa marah..rasa x puas hati laa.lepas tuu kata org nie suka jaga tepi kain org laa..aq rasa benda tuu salah..org mengata kita berpunca dr kesilapan kita sendiri...

aku sngt2 respect abiey.sbb dia belajar dr kesilapan nyer.even skali pom dia penah mention pasal dia n abang ha kt fb,dia perasan yg aper bnd dia buat tuu salah.

aku x dengki ngn dia org.cuma aq x suka ngn perangai dia org yg suka menunjuk psl hubungan dia org...kalau aku boleh kata macam nie kt korang..dlm blog aq sendiri yg beratus org suka masuk blog aq setiap hari..kenapa bukan org lain..orang lain pom mesti benci dan rasa meluat kt korang...

buat sesuatu perkara biar la berfikir...orang declare sbgai kekasih bukan nk menunjuk.tapi declare untuk diri sendiri..jgn la bagi org meluat kt kita..nk menunjuk tuu x salah..tapi menunjuk dgn niat yg baik..kita patut tunjuk perkara baik.bukan perkara buruk yg boleh buat org melut ngn kita sendiri...

buat sesuatu dgn profesional oke...korang kan bijak..belajar tinggi..kenapa benda macam nie korang x boleh berfikir??

notakakiku : saya tuju untuk awak dan dia.klau awak baca dan terasa aper yg saya tulis nie..maknanya anda telah melakukan kesilapan sepanjang anda bersama.

menunjuk untuk kebaikan xper..jgn menunjuk untuk kemusnahan!





abiey.tq sbb luangkan masa untuk saya meluahkan perasaan saya ko awak..saya sangat menghargainya.banyak lagi cerita yg saya x luahkan pada awak.tapi sayang.masa saya bersama awak tiada.

sakit sakit

huaaaarghhhh...sakit nyerr badan nie...
dari pagi hingga ke malam...sakit tetap x berhenti...
daa laa badan yg mmg dh sakit..pergi pulak tambah sakit dgn main futsal...
hurgghhh.mmg cari penyakit laaa..

lepas balik dr main futsal...pegi pulak umah malin sbb umi dia dh masakkan kita org mihun goreng utk makan petang...waahhhhh...sedappp!!
terima kasih umi sbb kasi kita org makan kenyang2....


notakakiku : malas nk update...badan sakit2..xleh nak bangan sbb terlampau letih...
update smbil berguling2 ats katil...hihihi 
sekian.nunite sayang =)

fast update!

aku sangat2 letih hari nie..mana tak nyerr..kelmari kena memasak untuk bbq....

hari ni pulak..kawan2 aku ajak main futsal...aq malas pegi..tapi untuk jaga hati kawan2 aku..gg9...aq kena laa pegi...
dia org jerr laa kawan aku yg ada...
so,jom kita main tendang2 bola...jue,x sabar i nk sepak kaki u lagiii..hikk333










notakakiku : kaki aku dah mula2 gelii nk sepak kaki jue..hahaha
daaa...

(resepi) bbq ayam





oke...aq mmg bagi A laa untuk bbq ayam nie....
sedapp...korang tak percaya boeh cuba buat n guna resepi aku bagi nie...

resepi :
1. ayam
2. serai
3. bawang putih
4. bawang merah
4. jintan manis
5. gula
6. garam
7. sos bbq pedas lady choice...(benda wajib)
9. sebuk kunyit ( kalau nak)


cara-cara nya :
1. cuci ayam hingga bersih
2.masukkan serai,bawang putih dan merah, kedalam blander...blend hgga hancur
3. lepas tu,masukkan bahan yg d blend tadi ke dalam bekas..dan masukkan garam gula serbuk kunyit jintan manis dan sos bbq lady choice tuu setengah botol jer...
5.gaul hingga rata dan masukkan ayam..
6. perap ayam itu lebih 5 jam..(lebih lama perap,lebih sedap)


ayam dah siap d bakar...dan anda boleh menikmati nya....


notakakiku : rugi anda tidak mencuba nya...sekian dan selamat mencuba =)

saya sangat busy....

hurmmm..tang aq rajin..mmg rajin sumgoh laa aku hupdate blog aq nie...tang malas..hurghhh,mmg xbleh blaa langsung...time rajin ada 3/4 entry aku buat dalam sehari..tuu pom errr jerrr....hahahaha


semenjak 2 menjak nie....aq mmg busy laa sbb masa aq skrg boleh dkatakan bnyk spare time untuk abg wadi laaa...

saperr abang wadi??
ce teka ce teka..

hihihi...abang wadi nie kawan fb aq...dia nie mmg sporting gila gila gila laaa....nk ckp cang ne gila dia pom aku x tahu...dia nie blaja dekat politeknik...aq pom x thu laa knp setiap org laki yg aku kenal mst dari politeknik yg sama...hurrgghh...menyampah gilla...tapi abang wadi lain...xmacam abng2 sengkek yang lain...HAHAHAHA


selain busy sbb dok layan jerr abang wadi...aku jugak busy dengan kengkawan aku...kengkawan yang slalu menemani aku d mana jua...dok gtu gg9?? ohhhh.. 1 4 3 laaa gg9...hahahahah



abang wadi dah...gg9 da...haaa tertinggal pulak tentaaaangg whole family aku...kelmarin aq buat bbq kt umah tau...ajak family2 yg ada kt kelantan ajerr..huhuhu..walaupun x ramai...kami ttp happy....ooyeaaahhh~


kesian aku tengok kek nie...asal nyer nk buat cc....tapi x jadi...salah aku sbb x letak dlm acuan dia...hahahah
xperr laaa...org bru blaja kang...bagi aku ianya tetap cantikk..bentuk bunga tuhhh....korang mungkin nyenye aku balik sbb cc aku x cantik...tapi rasa nyerr ok gilla tauu....habis nyerr makan kat family aku...aq mmg suka laa kek nie sbb filling coklat dia syedapp...cair dalam mulutt..oowwhhh,best gilerr....



makanan lain ptg tu iala mihun goreng...yg nie pom aku buat...cik kata tawaar...org lain makan kata sedappp jerr..hahahaha...tuu laa untung nyerr ada makcik2 yg sporting...semua backup aku...

yang ne pulak agar2 pandan...yg nie macik sy punyerr handmake...syedappp gilerrr...semua licin..xmenyempat aku nk pegi bukak peti umh makcik aq nak ambik agar2 ni lagi..hihihi aku jahat...macam toyolll..

tapi..yg nie pom makcik aku buat...nie tapai pulut hitam..mmg aku sukaa makan benda nim...

ini diaa...ayam bbq yg dah d perap dari pagi hari hingga ke ptg harii...ayam nie manis sngt2..manis macam madu..
yg ayam nie aq yg buat...aq mmg sukaa buat ayam bbq nie...korang nk resepi,nati aku buat entry baru k



mereka sudah bersedia nk bakar ayam..time nie daa rmai daa kat umh aku..tapi aq x menyempat nk snap gmbr sbb aq dok kalut bakar ayam...tangan kotorr woott...


yang nie model ayam...hahahaha
 see....sedap x ?? sedap x?? kalau ayam bakar jgn tgk rupa nyer oke...kena rasa....huaarrgghhh...syeedappp nyerr...

amina pom dok kalut nak bakar ayam jugak...

majlis bakar membakar makan minum semua nyerr habis tepat jam 7.30 malam..yeaa laa..time tuu dh nk maghrib..so,kami mmg mcm tuu...maghrib kena berhenti...x elok tau dok luar umah masa maghrib....


semalam...aq daa cop seketul ayam untuk ak ratah...tapii mcm mana laa boleh hilang,.,ada org curiii ayam aku...mmg aq nak marah laaa...last2 skali aku jumpa menda nie dalam peti...aku pom buat laa air sirapp...
seee,jadi laa macam nie...cendol sirap sejukk..waaahhh,mmg yummy laaa...xterkata sejukk nyerr...hihihi



cendol sirap sejuk :)


notakakiku : ape2 pom..aq xpuas hati jugak buat bbq kelmarin sbb kakak aku yg dok besut x dapat balik sbb skolah dia ada buat gotong royong...mmg damn laa dia x balik...aq nk kawan ngn dia....hahahaha
sekian :)

fixie hhihihijauuuu~

video


hahahaha...pandai abiey naik fixie...kihh33


notakakiku : abiey cakap yeaaa!!!!!
sekian =)

makcik aku buat2 malu ~


assalamualaikum =)

petang tadi aku sempat laa on9 kejap..tu pom da lewat...pukul 6.30 jugak laaa....lepas tuu makcik aku pom datang...dia tny adik aku yg aq pegi mana?adik aq terus panggil aku n kata makcik aq panggil...
lap lap lap...makcik aq cakap....

"jom ja kita keluar...pegi makan pulut durian....cikyah malu laa nk makan sorang2 dengan cik ani...hahahahah "
(ceyhhh,malu konon)


hahahaha...terbeliak mata ja cikyah sbb dgr kata2 cikyah macam tuu..biasa nyerr xde laa pulak malu2 ngn kita org...kihh333

aku yg dengan busuk2 terus pegi tukar baju dulu sblm kuar....pakai minyak wangi cikitt..bedakk ckit...hihihi

lepas tuu terus pegi umh sebelah...aq nie xmakan lah mano pulut durian nie...xminat...sekadar utk ambik rasa 2/3 mulut boleh laaa..mksd aku bukan makan macam org pelahap....

org yg mmg suka makan pulut durian tuu mmg errrr laaa bagi aku...makan macam x ingt dunia...aq mmg xbleh...mcm nk muntahkan terus.....errrrrr~

makan makan makan..terus masuk dapur umh makcik aq n basuh segal pinggan yg kita org makan....lepas habis makan tuu,cik pom tersebut laa pasal mimi...eyhh,aq pom mmg lupa laa yg esok cuti...aq pom tny,mana mimi?xkan x balik?last2,ada dalam umh..dok tgk tv...dia xkuar pom makan sama2...kalau aq tahu dia ada dlm umh ...mmg aq heret dia kuar...

tadi,dia kena kaunseling aku sikit...biasa laaa...spupu sama spupu..kena laa kongsi2 masalah..lepas tuu saling menasihati...aku macam biasa laa..aq sbnr nye x galakkan dia couple..sbb org couple nie mmg kena sabar lebih laa...lagi2 dia nie ank manja umi n abah dia..lagi laa aku x galakkan...aq cuma takut dia jadi macam aku jerr..dia budak pandai...hny d sbbkan couple,hal belajar d tinggalkan....

lepas jerr habis ceramah aku dekat dia...aq paksa dia kuar....last2 dia kuar jugak..sempat aa bertegur sapa ngn makcik2 lain....lepas tuu esok,cousin aku yg nama azah ada buat show tarian esok dekat perdana resort esok...d sbbkan esok cuti..kita org hajat nk pegi tengok show azah..smbil2 tu boleh laa snap2 gambar...lama dh x bergaya n kuar ngn spupu sndr...hihihi shukerr nyerr~


notakakiku : esok coklat yea.. =)