ketagih.. kemaruk...

Assalamualaikum...

ya allah... maafkan la hamba mu ini sebab selalu jer ponteng dr update blog...kikiki
azza sekrang busy yang teramat amat amat amat amat amat laaaaa.... hari2 azza skrg nii hanya buat benda yg sama jerr.langsung xdek benda baru yang boleh azza buat.... pagi2 buta azza da bgun siap2 nk pegi drive class...balik da tgh hari...smpai umah terus berdesupppp masuk dapur nak kena masak2 tgh hari..nak harapkan kakak masak..memang tak kan laaaa....dia selalu jer bg alasan kalau dia masak mesti abah xmakan....kikiki mmg pun abah x mkn sbb kakak suka sngt explore rasa mknn....elok2 jerr mknn tuu dia pegi ubah..mana org tua tu x jamah...

semenjak rumah baru siap..abah selalu jer pergi sana...so,azza pun mesti laa ikut...hari tuu pegi cuci lantai rumah.. ya ampun!! letih  yg teramat laaa... rumah tuu walaupun x setanding rumah skrg,luas tuu boleh membawa penat okei...acu cuci bilik tuu bersih2,tiba2 masuk balik air sabun dr bilik depan....menyerapp darah akuuu!! balik rumah da lewat....uruskan diri lepas tuu terus tidoo...mmg tuu jer laa kot rutin harian aku setiap hari....


disebabkan aku nie da boring giler dgn benda yang sama....azza terus terang dekat mak sdara azza...azza cakap azza nak baby...azza nk dia beranak sorang lagi..boleh ker cenggitu? aku pun x tau laa kenapa laaa aku kemaruk gilerrr dgn budak kecik2 skrg nii...tgk gmbr baby jerr trus senyum sorang2..rasa mcm nk peluk  cium jer...da lama rasanya xdek budak kecik depan mata...yang ada skrg nie pun baby rania...tuu pun susah nk jumpa sbb duduk jauh..kalau pergi umh dia kadang2 xsempat pun nk jumpa...


rania skrg da boleh jalan2 sendiri...da xnk orang dukung2 dia daa...selalu jerr bila dia dtg dkt azza...dia akan suapkan azza mknn yang dia da gigit2 tuu...xnak makan nti kesian pulak diaa..so,azza makan jerr laaa....telan
tnpa perasaan....kikiki....sweetnyaaa....

azza nak kan baby yang kecik2 tuu...azza nk dukung2..boleh bawak pegi jalan mana2...bila keluar bawak xmintak benda tuu benda nii...hurrmm,rindunya nk peluk budak2 kecik yang lembik2...

hari tuu xsilap azza masa bln 1 kot....mak sdara azza masuk hosptal sbb terkena serangan strok..hari tuu pulak hari bekerja...jadi semua nya kelam kabut....spupu azza semua nya duduk jauh2...so xboleh nk smpai ke hospital awal...hari yg maksdara azza kena tuu,azza ada bersama dia...teruss ke kecemasan...kakak azza teman dia dkt dalam...azza pulak merayau2 dpn wad kecemasan tunggu yg lain smpai....

malam tuu semua spupu2 azza sampai dr KL...azza tunggu dkt hospital...sbb dorang  ada anak2 kecil tp hakikat nya da besar la jugak...budak kecik x boleh msuk melawat malam2..so,azza laa yang jaga dorang.. time tuu da pukul 10 + malam kot...dorang asyik main tolak2 wheelchair tuu..aku tkot ada org tgur,maka aku pun pimpim laaa bdk 3 orang ni pegi kafe.... ya ampun...dorang mintak buih sabun...jenuh aku nk layan dorang..sbb aku xpenah lg kawal budak2 yang da reti nk semua benda nii...maka,aku kebingungan..nasib baik laa dorang ni makan pujuk rayu azza...azza ajak dorang pegi minum dlu...nk beli buih sabun tunggu tokdek dia...tokdek ialah abah azza...tokdek pulak mudah dipujuk rayu...maka terbang lah duit sedikit utk mereka mlm tuu... aku senyum jerr sbb abah mmg suka lyn cucu2 dia ni....

 amira....budak nie baik sngt2...tapi dia susah nk didekati sbnrnya..kalau nk perhatian dr diaaa,nak dia dekat2 dgn dia..mesti azza kena buat2 berbual dlu dgn dia..lps tuu bru dia terbiasa....


 qaleef dan emmer...alahaii 2 beradik ni... kerenah dorang punya laaa bnyk...abah selalu jerr kacau dorang..tiap kali dorang mintak salam dgn tokdek diaa..dure tokdek dia yang cium tangan dia...dan lps tuu trus budak2 nie garu kepala dan buat muka pelik sbb tokdek dia tuu pelik pun!!


apa yang penting..azza nak baby lagi.... slalu jer azza buat2 terlepas tny, xdek ker family kita nak kahwin?? cpat laaa kahwin..... nk tunggu azza kahwin? calon mana calon? nan adooo...lambat lagi laa nmpknya....






rindukan zaman budak2 nie kecik dulu2....dulu azza x berani nk pegang..tapi skrg,mmg minat yg teramat laa pada baby nii...nk jerrr sorang..tp yg azza pelik..kenapa laaa ada yang sanggup buang bayi yea...azza mintak sngt2,azzza yg jumpa bayi niii..azza nk ambik jaga dorang....


kes yang terbaruu...azza baca dr blog abang mazidul akmal... berlinangan airmata nii bila ada lagi manusia bersikap kejammacam nii....

untuk baca entry abang mazidul KLIK SINI.




notakakiku : untuk disini sahaja coretan azza.... apa yang azza nk cakap. azza nak kahwin!! tapi mana calon?mana calon? ada calon ker?? oke! sedar laaa wahaii azza.... hurrrrmmm :(

2 ngepek:

Miss Wizzy said...

cik azza ...beli kat kedai, klau cik azza nak calon..hihih

nur azzariah Mokhtar said...

mana calon mana calon? bak tunjuk sini..perkenalkan laaaa...kikiki