Wordless Saturday : Riadah sambil shooting



Assalamualaikum....




dah bnyk hari dah aku x update..x sempat..kalau d ikutkan busy tuu x la sngt..tapi rasa malas tu melanda..buat entry kejap,terus simpan kt draft...lepas tuux publish smpai hari ni..bnyk yang dah bertangguh....so,hari ni aku nk cerita sedikit sebanyak pasal aku pegi jengjalan ngn kakak aku hari tuu...smbil2 bawal budak kecik pegi jalan2....




so,kita org pegi ke taman tengku anis...dh lama aku x pegi sana...last aku pegi pom aku x ingt bilaa..tp yg aku tahu dulu aku sempat mandi kt kolam dekat taman tuu...kalau nama pom mandi kt kolam taman tuu..sah2 laa kolam tuu tempat budak2 kecik..so,mknanya aku masih kecik lagi time tu..tapi aku x ingt bila...yg lagi syok aku pegi ngn kawan aku...family dia ikut sama. :)






sampai sana...budak2 kecik nie sbnrnya g sana nk mandi kolam....tapi tetiba lak hari tu kolam x buka...so,bawak pusing2 taman jap..tangkap gmbr bagai..lepas tuu tgk 2 pasangan pengantin tgh snap gambar kahwin mereka...salah sorang pengantin tuu pulak org kampung aku jugak..tp aku x kenal sape dia..






then,bawak bebudak nie pegi main dekat taman permainan...aku x harap sngt ngn budak2 nie nk pegi main jauh2...sbb budak2 nie still kecik..kang jadi apa2 kang susuh...plus2 pulak...org ramai kt tempat permainan tuu...kita yg besar ni nk naik pom xleh....susah!!






lepas jer penat layan budak2 nie....terus hajat nk balik..sebelum balik tuu..aku sempat lagi snap gambar...kakak aku yg tolong snap dgn dslr dia...aku mmg lebar bibir kalau ada org nk tlg snap gmbr aku ni....tapi yg aku x sukaa..semua pakcik makcik dok tgk aku...tuu yg paling benci...macam laa x penah tgk org kot...aku mcm biasa laaa..malu tuu penting..dan terus terbatal niat nak guling2...hukk33







budak kecik yang saya bawak...hukk33 budak ni bnyk songeh!





with my cousin,syamimi....nie pom budak..hukk333
budak ni degill..saya soh dia pusing satu round taman tuu dia xnak...at least boleh laa keluarkan peluh sikit...drpd dok umh makan makan dan makan jerrr...lepas tuu layan korea smpai x henti2....



































































amina again :)









aku paling suka dekat sini...pokok2 dok berjuntai bnyk2..mcm nk tarik jerr....







saya pegi taman pakai high heel oke!! kau penah buat? aku dh penah.






tuu je lahh gmbr yg aku sempat edit..yg lain malas....hahaha




lepas jer snap2 gmbr jap...terus ke tutti frutti...saje nk cuba rasa yogurt yang mahal ni....
so,aku punya bekas ada perasa peach + red valvet + chocolate....harga dia pom rasa nya dh oke laa dgn yg aku dh ambik tuu....







harga oke..rasa pom oke laaa....









then,bersisakan d tangan goreng pisang dan keropok ..terus ke rumah makcik aku dkt pc...saja pegi melawat makcik aku....cousin2 aku ada yang panggil dia maklong..tp aku still dgn pggilan cikyah..




nie d perkarangan rumah dia..betul2 belakang mpkb..ini buka majlis perbandaran oke! ini maktab perguruan...hukk33




masa dok suruh mimi snap gmbr aku..ramai makcik2 dok tgk arah kita org..aku pom pelik..rupa2nya makcik2 tuu semua tgk dekat mimi...sbb mimi dulu2 cikyah yg jaga...dr kecik tauu..smpai besar nie dia dok asrama..so,myb makcik tuu dh lama x tgk mimi..tuu yg mcm pelik tgk mimi...




masuk umh cikyah terus tgk dh bnyk makanan yg terhidang....ada goreng pisang lagi...ada kulat goreng tepung lagi..semua ada..umi mimi dh awal2 belikan..so,aku makan je laa yg mana ada... :)






notakakiku : best ada kakak yg tgh cuti2 nim..nk g mana2 semua dia bawa...xperlu nk tggu kekasi hati dtg jemput jalan2 walaupun kekasih tgh busy...kawan2 aku asyik keluar ngn kekasih dorang aje..aku tak dan x nak!

4 ngepek:

Pelik itu Unik said...

sedaknyoh dio g tame teku anih....g dating duo nk ja?=p

guess who am i...=p lalal

nurazzariah said...

kak ida...wt kejut ja jh...hikk33 meh2 jom kita date 2...hukk33

CP said...

tau pulok dio sapo...lalala~=p

nurazzariah said...

hurmm..kena sngt cikgi pauh kita..hik33