Family dinner + Kejayaan

Assalamualaikum :)

syukur Alhamdulillah kerana kita masih lagi bernyawa di bumi Allah ini pada tahun 2013...

korang jangan marah yea sebab aku tak update entry baru walaupun dalam fone nie penuh dgn gambar.tapi aku jer laaa..masa tu teramat la terhad skrg..smpaikan aku sendiri rasa,kenapa laa sampai macam ni.... dulu masa pegi sekolah,aku laa paling malas nak jalan pegi sekolah..lagi2 kalau time tu hujan..dah laa sepanjang jalan tuu dpenuhi air yg tersangat laa eewwww!! pernah aku mandi lagi skali dkt tepi jalan..ini semua disebabkan kereta-keretaa yang cilaka itu!!


hidup aku sedikit berubah sejak tamat persekolahan aku...maka,begini lah aku... berjaga dimalam hari sampai 3/4 pagi....lepas subuh sambung tido..paling lewat myb dalam 10.59 kot aku bgun...bgun jer mesti lapar kan...masak dulu...nak tnggu kakak aku masak,kena tggu mood dia laa..kalau dia bgun awal,dia masak...tp time dia malas...dia sanggup oke kejutkan aku semata-mata suruh aku masak...amat kejam sekali...pagi td pom dia kejut aku jugak....tapi aku xmasak pom...tgk jerr..lepas makan sapu2 rumah sikit...terus aku rasa macam dah bersedia laa pulak nak jadik bini orang... OMG!! gatalnya aku..... terus garu bawah ketiak sebab gatal sangat...hahahaha
muntah hijau laa korang malam ni....


hari ni dah masuk 3 hari pada 2013...setiap hari aku semakin bersemangat untuk terus berjuang untuk hidup walaupun banyak perkara pahit yang telah aku lalui sepanjang 2012..aku jadikan kenangan itu sbgai pengajaran untuk aku supaya sentiasa tabah dalam mengecapi impian dan keinginan aku selama ini...

haaa...aku lupa....aku nak update pasal makan malam hari tuu...makan malam keluarga..tpkawan abah ada sama sbb sempena sambut kejyaan atas diri msing2...



kejayaan aku ialah...dapat lupakan orang yang dulu telah bnyk bgi aku ayat ransangan bahawa dia sayang aku...hakk33 never thinking about him after this..sumpah aku boleh tersenyum manis bila tiba2 her beloved now tgur aku dkt twit...aku pom x tau kenapa aku boleh reply twit tu tanpa apa2 perasaan marah cemburu apatah lagi...nan hado....dan aku bersyukur sngt2,sbb aku boleh kawal diri aku,perasaan aku dkt org yang mmg dah xkan harap2kan apa2 lagi dekat aku...well done!! Good Job Azza!!




kan...nampak sngt muka tuu happy...masa aku boleh reply semua twit kakak tu...masyaAllah..aku rasa tenang sngt2....aku sempat lagi kongsikan berita ni kpd kakak aku dan jugak kawan aku...shahiera adnan! dia adalah pendengar yang baik oke...serius tenang sngt2 bila ada dia...dalam rmai2 kawan aku..dia laa yg selalu kacau tido aku...asyik mesej je dgn dia...kredit 5 ringgit sebulan tu hbs msj dgn dia jer...bergayut apatah lagi...





my mom...the only mom.... yang sbnrnya bab pujuk memujuk nak keluar makan nie semuanya angkara aku...da lama daa pjuk2 cik makan luar...tiba2 abah bagi green light...terus berseri hati ini...lagi berbunga hati nie bila dapat tahu abah bawak kawan2 dia sekali...so,boleh laa aku layan perangai poyo aku ni...bukan apa...tiap kali keluar makan..abah adalah org yang an duduk sblh aku..tiap kali nak mkn,mula laa abah ambik lauk masukkan dlm pinggan aku walaupun aku taknak lauk tu...
aku bukan x suka...cuma aku xboleh laa nak buat tabiat buruk aku iaitu sorok lauk yang aku suka...aku nie jenis ambik lauk bnyk2 letak dlm pinggan...lauk yg best aku makan last..aku sorok laa bawah nasi...tuu pom abah jgk laaa yang ajar buat macam tuu....selalu jek dia cerita pasal zaman kecik2 dia dlu...sorok lauk bawah nasik.org tak tauu... so,terikut laa jugak sedikit perangai abah nie....



tq for the picture cikgu M..aka orang yang suka sngt kacau aku...hahaha
aku ingt lg smpai skrg...masa darjah 5...abah paksa aku dan adik naik kete cikgu M sbb abah nk keluar pegi mana tah dgn dia...so,terpaksa laa naik sbb dah siap nak pergi mengajikan...ms tu aku tgk slipar abah aku kotor gila kot...sbb naik kereta org kan...aku pom ckp la.. " abah,cemarnya slipa tuu"... terus cikgu M bidas aku balik...macam ni " takdok  oe nak nikah dh dengan abah kalu paka slipa cemar pom".
walaupun aku masa tuu kecik lagi,tapi hati ttp geram oke!!

aku meningkat dewasa ni pom masih boleh rasa guraun dia dkt aku.tp benda tuu semua jadi bahan ketawa untuk aku dan adik beradik...

kita orang adik beradik biasakan diri dia dengan panggilan "sepupu"..bila fone abah bunyi terus pakat tunggu nak tau sapa call... terus cakap,siapa lagi. "spupu kita laaa"..lpas tuu semua gelak..smpai kan sepupu tembam aku sendiri tau yang aku pggil cikgu M sbgai sepupu kita...

kita orang adik beradik..termasuklah cik sendiri...senang sngt bila berurusan dgn dia...kt org asyik panggil spupu tuu sbb kita orng mmg nak dia jadi part of our family...tp kami tak tau nk ckp macam mana...smpaikan cik sendiri suruh aku ckp dkt cikgu M sendiri...tapi tiap kali tgk dia on9,aku da siap taip da semua benda yang aku nk bgtau dia..tp aku tkot,cara aku ni salah...so,aku biarkan org2 tua yang buat smua ni...















hanani wirdah meletop top top!!! my sister.. :)





abah beralih tempat slps aku paksa dia hbskan lauk yang xsedap tuu...sbb aku tak suka rasa kuah dia..terus dgn llauk2 sekali aku x makan....



see,korang tau tak kenapa aku mesti juling sampai begini?? aku taknak cerita....hahaha





butter prawn lauk yang paling aku suka...semua pakat xnak hbs kan udang tuu walaupun ianya sdap sngt2..dan terus aku bedak 3 ekor malam tuu...lg 2 aku tak tau sapa makan....








  hurrmm..dap  dap dap!! abah cakap..hehehe
tuu laa lauk yang aku paksa abah makan tuu...kalau org kelantan dia panggil LALA..org negeri lain aku x pasti..tapi dia tuu spesis mcm kerang laa kot..sbb dia ada cengkerang...










malam tuu...serius mata aku merah..mata taknya...cermin mata biasa laaa...kalau pegi jalan2 aku xpakai sngt...so,tinggalkan...terus mata merah sbb silaukan....




kakak kiter xnak duduk dkt dgn kitaa sbb dia cakap so SCARY!!






















adik aku...dia dapat 6A untuk PMR...





sampai rumah terus bergambar lagi...biasa laa..aku dgn kakak ak yg ni gilerr gambar okei!











owww....bru tringat nk save gmbr yang cikgu M uploadkan....hehehe..









masa nie aku tersangat laa malu okei....kakak aku tak habis2 suruh buah peace!!!
















ini kerja cikgu M lagi...mata i tiba2 bercahaya okei..terus aku tkot tgk gmbr sendirik....














ayahku....ini bkn ayah kandung oke..nie ex pengetua smkbp...kita org mesra pggil dia ayahku...family dia semua baik gilerr oke...umi,isteri dia...sejak kkecik lagi dia biasakan diri dia umi dgn aku walaupun setiap kali bercakap aku pgggil dia cikgu...heehe



notakakiku : nti aku update lagi okei..bnyk lg gmbr last2 2012...aku jer busy memanjang....

2 ngepek:

*NurSyahieraDahhari* said...

perghhh... sedap sangat makanan tu .
tak pernah merasa~
btw, follow here. 78 :)

nur azzariah Mokhtar said...

memang sedap..tp kalau selalu makan macam ni,kempis laa beg duit nti...hehehe