Red Velvet againnn!!!

Assalamualaikum...


sejak aku habis sekolah ni...aku asyik gemukkan badan jerr...hari2 main masak2...tak berasap dapur tuu maknanya aku xdek dkt rumah laaa...kalau ada,pantang duduk diam...asyik memasak jer...sape nak makan request jer...aku reti masak aku buat.....


2 minggu lepas.,aku tiba2 mengidam nak makan creampuff ... so,cuba laaa buat...alih2 tak jadi laa pulak...jadi biskut kering ada laa...tapi tetap makan sbb kastard aku dah buat awal2....takkan nk membazirkan semua tuu kan...tetap habis apa....


 untuk hari kelmarin...aku sedikit rajin laaa..buat benda yang susah2...aku buat red velvet..yang ni kali ke 3 aku buat...first aku buat utk cousin aku....lepas tuu terus buat sendirik sorang2.... Yang ke 2 aku ada buat entry....RESEPI RED VELVET




red velvet yang aku buat kali ni..aku guna resepi orang lain..dan aku jugak ubat suai sikit resepi tuuu....aku tak guna tepung biasa...tapi aku guna tepung segera....tepung yang dah manis tu...cuma aku tambah2 bahan lain jek....aq cuma mau terokai apa rasa kalau guna tepung ni...

dan hasilnya...agak memberangsangkan jugak laaa...makin kreatif aku kali ni...





 untuk mencuba..anada boleh guna resepi ni..dijamin sedap!


BLOG PLANETMIRRA



notakakiku : aku pasti laaa..korang mesti suka laaa kek ni....

3 ngepek:

saRa k3c!k said...

siyes teringin nak mkn kek ni.apa rasa eh?

nur azzariah Mokhtar said...

entah...xtau nk bgtau rasanya..tp yg semestinya mmg sedap..asas kek sbnrnya mcm kek coklat je..cuma serbuk koko tuu sedikit jer...lepas tuu pewarna merah...sng jer...

sesetengah jer org boleh mkn kek ni sbnrnya..orng yang suka cheese,dia boleh telan kek ni...kalau tak suka,telan sekali jerr,lepas tuu dh xnak...

Rozita said...

sedapnya red velvet...