Part 2 : Happy Birthday Puteri Syada


Assalamualaikum...

AWAS : entry bergambar . jangan sampai muntah hijau tgk kegedikan kami.


hurmm,hari tu punya laa diri ni semangat nk update pasal bufday puteri syada kita ni.... sbnrnya kita org pggil dia sbgai abiey...

sebelum kejutan ni dibuat,kita orang kawan2 tiap2 hari tak berhenti mesej berbincang mcm mana nk planning biar kejutan ni menjadi...asal plan kita nak berjumpa dirumah amalin...so,berjanji dengan abiey nk jumpa dia dkt umh amalin pukul 3... pada hari tu jugak,kita orang tipu dia cakap,abah nina pergi kerja so xdek orang nk hntr..then suruh abiey pegi sana pukul 4...jadi pada pukul 3 kita orang dh bersiap2 berada di depan umah abiey tunggu kawan2 yg lain...

azza,nina dan ieka dan smpai awal sangat2 dr yang lain...so,kita org tak tau nk pegi menyorok dkt mana..maka pondok kubur jugak laa jadi tempat persinggahan kita orang.... ramai sngt yg lalu lalang lepas tu tgk2 pelik dkt kita org sbb pakai cantik2 tpi lepak tepi kubur..apa kes kan?

untuk jayakan planning ni,azza dah awal2 lagi msj pada kak zahra (kakak abiey) supaya sekat abiey dr pegi umh amalin...hari tuu abiey mmg gelabah gilaa sbb kakak dia xnak pegi hantar dia..



kek kita orang hari tu telah ditempat dekat 

Lillyciouss Homemade Chocolate


sbnrnya plan kita orang tak menjadi sngt...kita orang terjah dlm keadaan tergopoh gapah...dah la semua geng x cukup lagi...ni semua sbb abiey dh awal2 lagi keluar dari pagar rumah dia...kakak dia takot kita orang tertangkap dgn abiey sendiri...jadinya kita org pun terjah laa begitu sahaja.... tapi dia ttp terkejut... berteriak sakan dia dpn umah...nasib baik time tuu xdek org lalu lalang....






masa terjah tu,abiey pakai terlalu la simple..just pakai bju FAM dan tudung pakai buang tu..so sbb kita org nk bergambar..azza pun bgtau dia.... " abiey,xse jangok ko? g laa..kita kan nk ambik gmbr "..
fuhhh,skali tny jer...terus berdesuppp naik keatas pegi tukar tudung...pakai makeup sikit...










 gambar yang paling kita org suka










 bergambar beramai-ramai dah...maka,mai lah bergambar dgn bufday girl pulak...


 abiey + yanie

 abiey + iera

 eika + abiey

 amalin + abiey


 nina + abiey

azza and bufday girl...


hari tuu mama abiey buat nasi lemak...abiey rasa pelik sbb tiba2 mama dia buat nasi lemak..rupa2nya sbb kita orang... jadi berjamu selera lah kita orang menjamu nasi lemak , kek coklat yang mmg soodappp itu dan juga kudapan2 yg ieka bawak...












dan...biar lah gambar yang bercerita....saya pening..tak tau nk taip apa lagi...




































 cik adik merah bertudung merah nie Jue... dia single..sapa nak boleh pm saya....hehehe



p/s : kepada kak lilly,tq for the marvelous cake... kita orang dok kutip strawberi jer hari tuu...dan kek tuu mmg extra coklat laa..smpai kan meleleh-leleh coklat...acu nak ambik gmbr jer coklat meleleh....kita org sengaja tempah kek coklat sbnrnya...kalau ambik kek aising sure membazir...aising tak makan lepas tuu kita org ni jahat2 semua nya..suka main tepek2 dkt muka...bagi mengelakkan benda tuu berlaku,baik tak payah.

sape yang dah terliur dgn kek ni..boleh pm kak lilly tau...kek dibuat teramat laa segar...mcm kek ni,kita orang nk petang,pagi tuu bru kak lilly buat tau...


tq to all my friends... lepas ni myb dah susah untuk berjumpa...kita tunggu result SPM yang menghitung hari jer nak diumumkan ni...wahhh,sngt2 laaa berdebar tau tak!!



notakakiku : Happy Birthday Abiey... :)

4 ngepek:

ejulz said...

Terbaek la kwn2 camni.. hehe.. hepy bday jugak buat abiey. smoga pnjg umo, murah rezeki dan bahagia slalu.. dan success dlm pelajaran.. :)

Jom join segmen ni kalau belum.. 100 penyertaan terawal akan dapat 1pcs Sticker Fridge Magnet / 1pcs Button Badges. Dan rebut hadiah2 menarik yang lain.. ^_^

http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

nur azzariah Mokhtar said...

tq ejulz... amin.. i follow you :)

haney said...

bestnyee celebrate bday :)

nur azzariah Mokhtar said...

mesti laa seronok..lg2 kalau bufday tu disambut dgn org yg kita rapat2 sngt2 kan...