detik-detik akhir.menjadi seorang pelajar


Assalamualaikum.....



sejak menjadi ex pelajar ni kan, boringnya duduk rumah..masa yang aku habiskan hny dgn keliling rumah,masak,makan tido...tp aku rasa...tido kot paling kurang....kurang laaaa sangat....

last paper aku ialah akaun....budak kelas aku tidak seaktif kelas lain....kelas lain lepas jer merdeka,dorang terus berjimba-jimba bagai nak rak... yang paling syok,dorang main perang tepung....dan budak kelas aku langsung....girls cuma main conteng2 baju...aku lepas hbs exam terus calloo....sempat sign sorang jerr baju kawan aku....teruss callo dengan muka tersengeh macam kerang wangi...

oke,sbnr nya aku rindu gilerr2 dengan kawan2 sekelas aku....tiba2 rasa macam nk nangis
 jer taip entry nii....iyea laa..2 tahun duduk sekelas dengan dorang...da tahu perangai masing2....


sepanjang duduk  sekelas dengan dorang,bnyk pengalaman yang berlaku... menangis,bergurau senda, gaduh,biasa semua tuu....aku paling bnyk gaduh dgn budak kelas aku sendiri....sorang lelaki dan sorang perempuan..yang lelaki aku stilll layan perangai dia walaupun kdg2 buat aku memang naik angin....yang perempaun pula...dari bulan 2 tahun ni smpai lerr sekrang tiada sepatah kata pom aku tegur dia...klau ada perkara yg aku terpaksa berhubung dgn dia pom,aku just passing2 jerr dkt kwn soh bgtau dia...


malam ni aku cuma nak share laa sikit banyak gambar detik2 terakhir aku bersama kawan...just nk menggamitkan kembali kenangan bersama..sbb aku rindu sngt dekat mereka...

gambar nie d ambil masa kita orang nak buat kad khas utk cikgu kelas kita..sbb masa majlis restu ilmu tuu..kita org kena bagi kad tuu dkt cikgu ... asal rancangan nya aku nk tempah photographer..tapi fikirkan balik...kawan2 aku ni ada perangai tersendiri...ada yang suka bergambar ada yang tidak...so,sbb xnak dengar dorang membebel..baik xpyh..nti duit aku yg rugi...tapi last2 aku jugak yg rugi sbb xle nk nikmati ber-enjoy bergambar sakan...



lisa wani me

 











sharul jer kot org yg spoting sedikit ae tuu bab2 bergambar ni..




































  oke..nie kawan baik aku.. kawan yang selalu jer duduk dekat dgn aku dalam kelas..gaduh dgn dia...nangis pom dgn dia...




cuba laa tgk..semua mcm pelik jerrr...mcm tuu ker patot? susah2...nasib laa x panggil btol2 photographer tuu...kalau tak buat malu jerrr..bergambar punya laa lama....gambar yg oke satu jerr...tp xper...asal kita enjoy dgn apa yg kita buat...

keesokan hari lak kita orang bersiap sedia buat kad...kad kita orang for me not bad...tapi cute..rasanya kad kita orang lebih grand kot drpd yg org lain punya...hikk3



             






  that's me.... 





selepas siap urusan kad...jumpa kawan baik aku jap..kawan yg paling2 baik.berkawan f2...smpai sekarang..walaupun tak sekelas..tapi kita orang selalu jekk berhubung..

hari tuu tiba2 lak ieka ckp nk jumpa...so,berjumpa laa kita orang...rupa2 nyer ieka belikan kita orang rantai tanga.comel..semua dapat ikut kaler febret...TQ so much ieka...


            



 kita orang sbnr nya tak cukup geng hari  tuu..sorang sekolah dkt lain..sorang lagi aku tak tauu..malas aku nk ulas panjang weii..




oke...tertinggal..nie jer laa gambar kita orang yg jadi ae tuu...oke laaa...tapi ada sorang tak pkai baju sekolah..nsb baik dia sorang.kalau ramai aku halau balik... i is jahat oke!!

oke..dan tiba masa nya utk majlis restu ilmu tu..lepas jer solat hajat..kita orang kena berlarak...dalam panas lak tuu... 





bersama kawan2 aku..tp bukan yang sorang tuu..marah aku still ada oke...





 jue,nina iera abiey malin..

  
sep sains..ambo sep akaun..













\








tq kepada abang mudzir kita sbb tolong ambik gambar kita orang...


notakakiku : enjoy :)

6 ngepek:

eliyana eryn said...

nice blog....i follow u...if sudi..visit lah blog i k..

http://eliyanaeryn.blogspot.com/

nur azzariah Mokhtar said...

tq dear... :)

Kampung Balimbang said...

salam....teruskan belajar..semoga berjaya

nur azzariah Mokhtar said...

kmpg belimbang..terima kasih... :)

Miss Wizzy said...

hahaha...nice ja...well done!! i miss u.

nur azzariah Mokhtar said...

wani..i miss you too dear